Co všechno bych měl sledovat po migraci do cloudu?
Mám za sebou migraci do cloudu a jsem trochu zmatený, co všechno bych měl teď kontrolovat a sledovat. Slyšel jsem, že je důležité mít přehled o výkonu serverů, takže bych chtěl vědět, na co se zaměřit. Jaké metriky bych měl sledovat kvůli optimalizaci výkonu? Co třeba latence, dostupnost nebo využití zdrojů? A co bezpečnostní aspekty? Jak zajistit, že data jsou chráněná a že se nedostanou do nesprávných rukou? Zajímá mě, jestli bych měl dávat pozor na nějaké konkrétní upozornění nebo reporty v administraci cloudu. Taky mi není jasné, jak často provádět zálohy a jestli existují nějaké speciální nástroje, které by mi s tím mohly pomoci. Jak je to s monitoringem aplikací? Mám si nastavit nějaké alerty na určité události, nebo je lepší se spolehnout na automatické reporty? A co když se něco pokazí? Jak rychle budu schopen identifikovat problém a jakým způsobem mohu minimalizovat prostoje? Byl bych vděčný za jakékoli tipy a rady od těch, kteří už mají zkušenosti s migrací do cloudu. Co považujete za nejdůležitější úkoly po této migraci?