Jak správně nastavit Ansible pro více serverů?
Chtěl bych se zeptat, jakým způsobem se dá nastavit Ansible na správu více serverů, protože to je něco, co mi dělá docela problém. Více než jednou jsem narazil na to, jak je Ansible mocný nástroj pro automatizaci a orchestraci, ale když přijde na reálné používání s víc než jedním serverem, tak si nevím rady. Zkoušel jsem zjistit, jak fungují inventáře a jak je možné definovat skupiny serverů, ale pořád mám pocit, že mi něco uniká. Jak vlastně vytvořit ten inventář? Musím psát všechno do jednoho souboru nebo je lepší mít pro každou skupinu vlastní soubor? A co ty proměnné? Jak se to pak aplikuje na víc serverů najednou? Mám pocit, že jsem přečetl hromadu dokumentace a stále se mi to nezdá dost jasné. Také by mě zajímalo, jestli je nutné instalovat něco speciálního na všechny servery nebo stačí mít na nich SSH přístup a Python? Jaké jsou nejlepší praktiky pro organizaci projektů v Ansible, když spravuju víc serverů? Dále bych rád věděl, jestli existují nějaké tipy a triky pro ladění problémů, když něco nefunguje tak jak má při nasazení playbooku na více serverů. Děkuju za jakékoliv rady a zkušenosti!