Které certifikace jsou nejlepší pro práci s cloudovými technologiemi?
Rozmýšlím, jaké certifikace by byly nejvhodnější pro moji kariéru v oblasti cloudových technologií. V poslední době jsem se stále více setkával s pojmy jako AWS, Azure a Google Cloud, a to mě přivedlo k otázce, které certifikáty by mi opravdu mohly otevřít dveře v této rychle se rozvíjející oblasti. Zajímalo by mě, zda má někdo zkušenosti s konkrétními certifikačními programy, které by doporučil. Například, je lepší začít s nějakou základní certifikací nebo se hned vrhnout na pokročilejší úrovně? Co třeba ty od Amazonu - myslíte, že je jejich Certified Solutions Architect opravdu tak cenný, nebo je lepší jít spíš do Microsoft Certified: Azure Fundamentals? A co Google Cloud - má někdo zkušenosti s jejich certifikacemi? V poslední době jsem také slyšel o DevOps a jeho spojení s cloudem, takže by mě zajímalo, jestli je i nějaká certifikace zaměřená na tento směr. Kromě toho bych rád věděl, co si vlastně zaměstnavatelé více cení – obecné znalosti cloudových technologií nebo specializované dovednosti? Byl bych vděčný za jakékoli tipy nebo zkušenosti, protože bych chtěl své vzdělání v oblasti cloudu posunout na další úroveň.