Jaké jsou nejlepší nástroje pro odposlech paketu na síti?
Zajímalo mě, jaké existují možnosti a nástroje pro odposlech paketu na síti. Hledám něco, co mi umožní monitorovat a analyzovat síťový provoz, abych mohl lépe pochopit, co se děje v mé domácí nebo firemní síti. Zkoušel jsem pár základních programů, ale chtěl bych se dozvědět o nějakých pokročilejších nástrojích, které by mi mohly poskytnout užitečné informace. Mám na mysli například software, který umí zachytit provoz na různých protokolech a analyzovat ho tak, aby bylo jasné, odkud kam data putují. Zajímá mě také, jestli jsou nějaké bezplatné verze těchto nástrojů, nebo jestli jsou všechny placené. Je pro mě důležité mít možnost provádět různé analýzy a najít případné bezpečnostní díry ve svém systému. Jaké možnosti byste doporučili? Existuje něco, co je oblíbené v komunitě správců sítí? Jaké máte zkušenosti s těmito nástroji? Co jste použili vy a jaké výsledky jste s tím měli? Vím, že je důležité umět správně číst data a vyhodnocovat je a docela bych ocenil tipy, jak začít s takovým odposlechem paketu. Děkuji všem za rady!