Jak zrychlit server, když je pomalý?
Když se člověk pustí do správy serveru, občas se stane, že to všechno začne být pomalé jako hlemýžď. Mám takový problém, a nevím, co s tím. Můj server je poslední dobou dost pomalý, a to se mi vůbec nelíbí. Zkoušel jsem různé věci, ale nic moc nezabralo. Například jsem promazal nějaké soubory, co tam byly asi rok a půl a vypadalo to, že by to mohlo pomoct. Jenže ten pocit zrychlení byl jen chvilkový a teď už je starý dobrý server zase zpátky ve svém pomalém tempu. Tak se ptám, jak vlastně zrychlit server? Mohlo by pomoct něco jako optimalizace databáze nebo mám kouknout na výkon procesoru? Uvažoval jsem i o přidání RAMky, ale zase nevím, jestli to bude mít smysl. Nechci investovat peníze do něčeho, co pak nebude mít žádný efekt. Co třeba aktualizovat software nebo aplikace? Má někdo zkušenosti s tímhle? Jaké jsou nejlepší tipy nebo triky, co by mohly pomoct? Třeba i nějaké nastavení v administraci nebo na úrovni systému? Když už mluvím o systému, může mít vliv i samotný operační systém na výkon? Zkrátka bych uvítal všechny rady, co by mohly vést k tomu, aby můj server zase běžel jako švýcarské hodinky. Děkuji všem za odpovědi!