Jak často bych měl zálohovat svá data na serveru?
Zdravím všechny, mám takový dotaz ohledně zálohování dat na serveru. Jsem v tomhle trochu nováček a snažím se zjistit, jak pravidelně bych měl své data zálohovat, abych je měl pořád v bezpečí. Mám nějaké důležité soubory a databáze a nechci o ně přijít kvůli nějaké chybě nebo poruše. Slyšel jsem, že je dobré mít zálohy, ale nevím, jestli stačí zálohovat jednou týdně, nebo jestli bych měl být více aktivní a dělat to třeba každý den. Jenže zase se bojím, že pokud budu zálohovat moc často, tak to může zabrat spoustu času a místa na disku. Existují nějaké doporučené postupy pro různé typy dat? A co když mám na serveru různé projekty – měl bych k nim přistupovat každý jinak? Co třeba cloudové služby a jejich automatizované zálohování? To by mi mohlo ušetřit nervy s plánováním vlastních záloh. Vím, že je důležité mít také nějaký plán obnovy dat v případě havárie. Jak na to? Co vše by mělo být zahrnuto do plánu zálohování? Rád bych slyšel vaše zkušenosti a tipy na to, jak to všechno uchopit, abych byl co nejlépe připravený na jakoukoli situaci. Děkuju moc za odpovědi!