Jak zajistit server před aktualizacemi?
Zajímalo by mě, jak vlastně můžu zabezpečit svůj server před automatickými aktualizacemi. Slyšel jsem, že aktualizace mohou někdy způsobit problémy, jako jsou nekompatibility s aplikacemi nebo dokonce výpadky. Chci mít server stabilní a funkční, ale zároveň chci mít aktuální bezpečnostní záplaty. Jaký je nejlepší přístup k tomu, abych se vyhnul problémům s nečekanými restartováními nebo selháním systému po aktualizaci? Existují nějaké konkrétní postupy nebo nástroje, které bych měl znát? Mám používat nějaké skripty k plánování aktualizací, nebo je lepší to dělat ručně? Jak často bych měl kontrolovat dostupnost nových verzí softwaru a jakým způsobem bych měl testovat jejich kompatibilitu dříve, než je nainstaluji na produkční server? A co zálohování? Jaká by měla být moje strategie pro zálohování dat před provedením jakýchkoli změn na serveru? Je lepší mít zálohy udělané automaticky, nebo je dělat ručně podle potřeby? Rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti s tímto tématem, protože bych nerad udělal nějakou chybu, která by mohla ohrozit chod našeho serveru.