Která aktualizační strategie je lepší - Rolling nebo Static?
Ve světě serverové správy se dost často setkávám s otázkou, jaký přístup k aktualizacím je vlastně ten nejlepší. Zajímalo by mě, co si o tom myslíte vy. Mám na mysli dvě hlavní strategie – Rolling a Static. Rolling update je ta metoda, kde se aktualizace aplikují postupně na jednotlivé servery, což znamená, že většina systému zůstává online a funkční, zatímco se provádějí změny. Na druhou stranu Static update zahrnuje plánování a provedení aktualizací na všech serverech najednou, což může být pro všechny zapojené trochu stresující, ale může to také znamenat rychlejší přechod na nové verze bez nutnosti se starat o postupné nasazení. Takže když se podívám na tyto dvě možnosti, přemýšlím, co by bylo pro naše servery nejvhodnější? Jaké máte zkušenosti s těmito strategiemi? Jaké výhody nebo nevýhody jste si všimli při používání Rolling nebo Static aktualizací? Který přístup vede k menšímu výskytu chyb nebo problémům s dostupností? Rád bych slyšel vaše názory, protože si nejsem jistý, která strategie by mohla být pro naši infrastrukturu lepší a efektivnější. Pokud máte nějaké tipy, které by mi pomohly lépe pochopit situaci nebo případové studie z vaší praxe, byl bych za ně velmi vděčný!