Jakým způsobem mohu zabezpečit svá data, když migruji do cloudu?
Zajímalo by mě, jak to vlastně je se zabezpečením dat při přechodu na cloudové služby. Mám v plánu migrovat všechny své soubory a dokumenty do cloudu, ale mám z toho trochu obavy. Slyšel jsem spoustu příběhů o hackerech a únikách dat, a tak bych chtěl mít jistotu, že moje data budou v bezpečí. Jaké konkrétní kroky bych měl učinit před samotnou migrací? Je důležité mít šifrování na svých souborech, nebo je to spíše zbytečné? A co autentizace? Měla by být dvoufaktorová pro můj cloudový účet? Jaké další opatření mohu přijmout, abych ochránil své osobní informace? Narazil jsem na různé poskytovatele cloudových služeb a každý slibuje něco jiného, ale nevím, kterému můžu věřit. Jak si ověřit, že poskytovatel má správná bezpečnostní opatření? Taky mě zajímá, co se stane, když mi někdo ukradne přihlašovací údaje. Jak zabezpečit svá data i po migraci, abych měl klidný spánek? Myslíte si, že existují nějaké specifické nástroje nebo software, které by mohly pomoci s tímto procesem? Přijde mi to jako docela složitý úkol a rád bych slyšel názory ostatních, kteří už mají zkušenosti s migrací do cloudu. Jak jste to zvládli vy? Jaké byly vaše největší obavy a jak jste je překonali?