Jaký je nejlepší způsob, jak migrovat databázi do cloudu?
Mám takový dotaz ohledně migrace databáze do cloudu. Určitě víte, že s přechodem na cloudové řešení se pojí spousta výhod, jako jsou například škálovatelnost, dostupnost a úspora nákladů, ale zároveň se toho člověk musí hodně naučit, aby to všechno proběhlo hladce. Takže, mám teď lokální databázi a přemýšlím o tom, jak ji co nejefektivněji přesunout do cloudu. Zvažuji různé poskytovatele jako AWS, Azure nebo Google Cloud, ale nejsem si jistý, co všechno musím vzít v úvahu při samotné migraci. Jaké jsou nejlepší praktiky? Měli byste doporučit nějaké konkrétní nástroje nebo metody? Představoval jsem si třeba nějaké automatizované řešení, ale nevím, jestli to je správná cesta. Co takhle bezpečnostní aspekty? Jak správně zajistit data během migrace? A co zálohy, je nutné mít vždy zálohu před samotným přesunem? Taky mě zajímá, jestli je dobré provést nějaké testy nebo pilotní migraci na menší části databáze před tím než udělám kompletní přesun. A co výkon? Jak se postarat o to, abych po migraci neztratil výkon aplikací, které na databázi běží? Budu rád za jakékoliv rady a zkušenosti, protože tohle je pro mě nová výzva a chci to udělat správně od začátku.