Co potřebuji vědět, než spustím Kubernetes v malé firmě?
Zajímalo by mě, co všechno je třeba vzít v úvahu, když se rozhodnu spustit Kubernetes v naší malé firmě? Jsem si vědom toho, že Kubernetes je velmi populární pro orchestraci kontejnerů a nabízí spoustu výhod, ale jaké jsou klíčové aspekty, které bych měl znát předtím, než se do toho pustím? Je to vůbec vhodné řešení pro malou firmu nebo se to vyplatí spíše velkým podnikům? Jaké jsou nároky na hardware a software? Je potřeba mít nějaké speciální dovednosti nebo znalosti, abych to zvládl nastavit a spravovat? Co když dojde k nějakým problémům – bude pro nás snadné najít pomoc nebo dokumentaci? A co bezpečnost? Jak moc se musím zaměřit na ochranu našich dat a aplikací v takovém prostředí? Také by mě zajímalo, jaká je nejlepší strategie pro nasazení – mám začít s něčím jednoduchým, jako je lokální cluster, nebo rovnou jít do cloudu? Jaké jsou náklady spojené s provozem Kubernetes a existuje něco jako návratnost investice v případě, že to použijeme v malém měřítku? Zkrátka bych rád dostal nějaké rady a tipy od těch, kteří už mají s Kubernetes zkušenosti. Co byste doporučili jako první krok nebo na co nezapomenout?