Jak mohu začít používat edge computing ve své firmě?
Zajímám se o to, jak by mohla moja firma profitovat z edge computingu, ale vůbec nevím, kde začít. Vím, že jde o způsob zpracování dat blíže k místu, kde vznikají, což by mohlo zrychlit reakční časy a snížit latenci, ale jak to vlastně implementovat? Mám nějaké zařízení na sběr dat - například IoT senzory - a přemýšlím, jestli by bylo rozumné začít s jejich integrací do edge řešení. Jaký hardware bych potřeboval a co všechno je třeba zohlednit při výběru? Myslím, že by mě zajímalo i to, jestli potřebuji speciální software nebo platformy pro správu těchto dat na okraji sítě. Jaké možnosti mám při zabezpečení těchto systémů, když se rozhodnu pro edge computing? A co se týče škálovatelnosti – je možné začít v menším měřítku a postupně rozšiřovat? Jaké jsou nejlepší praktiky pro nasazení edge řešení ve firmách jako je ta moje? Hledám konkrétní rady a tipy od lidí, kteří už mají zkušenosti s edge computingem, protože bych chtěl mít představu o tom, co všechno to obnáší a jak bych měl postupovat. Děkuji moc za jakékoli informace.