Co je lepší pro migrování na cloud, AWS nebo Azure?
Uvažuju o přechodu na cloud a pořád mě trápí otázka, co je vlastně lepší volba pro migrování našich služeb, jestli Amazon Web Services, známé spíše jako AWS, nebo Microsoft Azure. Obě platformy mají své výhody a nevýhody, ale jak to vlastně vypadá z pohledu reálného nasazení? Vím, že AWS je oblíbený pro svou širokou škálu služeb a flexibilitu, ale slyšel jsem, že Azure má skvělou integraci s Windows a dalšími produkty od Microsoftu, což by pro nás mohlo být zajímavé. Jaké jsou tedy hlavní faktory, které bych měl zohlednit při rozhodování mezi těmito dvěma možnostmi? Zajímalo by mě také, jak se to liší z pohledu nákladů. Je pravda, že AWS může být levnější pro menší projekty, ale jak je to s většími nasazeními nebo dlouhodobými závazky? A co podpora a dokumentace? Mám zkušenosti s oběma platformami, ale stále se mi nedaří udělat jasný závěr. Má někdo zkušenosti s migrací na cloud z hlediska těchto dvou poskytovatelů? Jaké aspekty jste zvažovali vy a co vám nakonec pomohlo se rozhodnout? Děkuju za každou radu!