Proč zvolit GCP na strojové učení místo AWS?
Když se bavíme o výběru mezi Google Cloud Platform a Amazon Web Services pro strojové učení, občas mám pocit, že je to jako vybírat mezi jablky a hruškami. Obojí má své výhody, ale co přesně by mělo ovlivnit moje rozhodnutí pro GCP? Vím, že AWS má hodně zkušeností s cloudovými službami a širokou nabídku nástrojů, ale slyšel jsem, že GCP nabízí opravdu skvělé možnosti pro strojové učení. Jaké jsou konkrétní důvody, proč bych měl jít právě do GCP, pokud chci vytvářet modely strojového učení? Je pravda, že mají nějaké pokročilé nástroje jako TensorFlow a AutoML, které mě mohou posunout dál? Jak je to s podporou GPU a TPU na GCP ve srovnání s AWS? A co analytické nástroje jako BigQuery – dává to smysl pro práci s velkými daty v rámci strojového učení? Zajímá mě také cena. Je GCP cenově dostupnější pro malé projekty nebo start-upy? Trochu se bojím zdlouhavého procesu migrace a integrace, jak je na tom GCP v tomto ohledu? Opravdu si chci být jistý, že mé investice do strojového učení budou mít smysl a přinesou výsledky. Takže zkrátka – co byste doporučili jako hlavní důvody pro volbu GCP na úkor AWS ve světě strojového učení?