Potřebuju server na virtualizaci, co byste doporučili?
Jsem v situaci, kdy potřebuji nastavit server pro virtualizaci a rád bych znal vaše názory a doporučení. Mám na mysli především to, co by měl takový server mít za parametry, aby zvládal provoz několika virtuálních strojů bez nějakých zásadních problémů. Zajímá mě, zda je lepší jít do dedikovaného serveru nebo třeba využít nějaké cloudové řešení. Jaké jsou výhody a nevýhody obou přístupů? Také bych chtěl vědět, jestli je lepší investovat do hardware od známějších značek, nebo se poohlédnout po něčem s lepší cenou a možná i s méně známým označením. Jaké komponenty byste doporučili? Co se týče procesoru, paměti RAM a úložného prostoru – kolik toho všechno tak zhruba potřebuju? A co se týče softwaru, používáte nějaké specifické virtualizační platformy jako VMware, Hyper-V nebo něco jiného? Jaké jsou vaše zkušenosti s nimi? Vím, že je důležité mít dobré zálohování a bezpečnostní opatření, takže budu rád za každou radu i ohledně toho. Celkově bych uvítal jakékoli tipy a triky ohledně správy serveru na virtualizaci a co vše bych měl zvážit před nákupem. Díky moc!