Jak nastavit baremetal server pro strojové učení?
Zdravím všechny, potřeboval bych poradit ohledně nastavení baremetal serveru pro strojové učení. Mám nějaké zkušenosti s cloudovými řešeními, ale teď bych rád zkusil něco na vlastní pěst. Chtěl bych se zaměřit na optimální konfiguraci hardwaru, aby to zvládlo trénování modelů, ideálně i s GPU akcelerací, protože plánuji pracovat s hlubokým učením. Jaký je nejlepší způsob, jak vybrat vhodné komponenty? Mám na mysli procesory, RAM a samozřejmě grafické karty. Myslíte, že je lepší mít více slabších GPU nebo jedno silné? A co diskový prostor – kolik SSD nebo HDD bych měl mít pro data a trénovací sady? Co se týče operačního systému, je lepší jít s Linuxem, nebo se dá také použít Windows? Jaké jsou výhody a nevýhody obou? A co software pro správu serveru a nástroje pro strojové učení – máte nějaké doporučení? Slyšel jsem o Dockeru a Kubernetes, stojí to za to? Rád bych měl všechen software optimalizovaný a bez zbytečných komplikací. Jaké jsou nejlepší praktiky při instalaci a konfiguraci prostředí pro strojové učení na baremetal serveru? Vím, že existuje spousta věcí k zvážení, tak budu vděčný za jakékoli tipy nebo zkušenosti!