Serverovny.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší cloudové služby pro sledování serverů?

Jaké jsou nejlepší cloudové služby pro sledování serverů?

Zdravím všechny, potřebuju radu ohledně sledování serverů. V současné době mám několik serverů, které potřebuji monitorovat a zajímalo by mě, jaké cloudové služby byste doporučili na sledování výkonu a zdraví těchto serverů. Hledám něco, co je uživatelsky přívětivé, ale zároveň nabízí robustní funkce jako monitoring uptime, využití CPU, paměti a diskového prostoru. Myslím si, že by bylo fajn mít i nějaké upozornění na případné problémy nebo výpadky, abych mohl rychle reagovat. Není mi úplně jasné, jaké možnosti se na trhu nabízejí a co by mohlo být nejlepší pro mé potřeby. Rád bych slyšel vaše zkušenosti s různými nástroji a platformami. Jaké cloudové služby používáte vy? Jsou nějaké konkrétní funkce, které bych měl hledat? Jak to dopadlo s vašimi servery po nasazení těchto služeb? Děkuji za pomoc!

126 slov
1.3 minut čtení
5. 1. 2021
Ondřej Málek

K monitorování serverů je fakt hodně možností. Já osobně používám UptimeRobot, je to jednoduchý a zdarma na základní použití. Sleduje uptime a posílá upozornění na e-mail nebo SMS, což je super. Také jsem slyšel dobré věci o Datadog, ale to už je dražší a víc zaměřený na detailní monitoring, včetně využití CPU a paměti. Pak je tu ještě New Relic, ten má pěkné dashboardy a metriky, ale může být pro nováčky trochu složitější. Všechno to má nějaké zkušební verze, tak si můžeš vyzkoušet, co ti sedne. Hlavně se dívej na to, jaké upozornění nabízí a jak rychle reagují. To je pro mě klíčový faktor.

104 slov
1 minut čtení
19. 1. 2025
Milan Vojtěch

Jasně, pro sledování serverů je pár slušných cloudových služeb. Třeba Datadog je super pro monitoring výkonu a má hodně možností, jako alerty na výpadky a sledování CPU a paměti. Pak je tu New Relic, co je taky fajn. Mají dobrý dashboard a přehledné grafy, což se hodí. Zkus se mrknout i na Zabbix, ten je sice víc technický, ale když to nastavíš, tak je moc silný. Pojďme na uptime, tak třeba UptimeRobot ti může poslat upozornění, když server spadne. Všechny tyhle služby ti pomůžou rychle reagovat na problémy. Takže doporučuji zkusit vícero těchto nástrojů a uvidíš, co ti sedne nejlíp.

100 slov
1 minut čtení
19. 1. 2025
Anna Pokorná
Serverovny.cz/Články/Serverový monitoring
Jaké jsou nejlepší cloudové služby pro monitoring serverové infrastruktury?Podívejte se na nejlepší cloudové řešení pro monitoring serverů a zjistěte jejich výhody i nevýhody. Získejte přehled o tom, co nabízejí a jak vám moh...
1000 slov
10 minut čtení
20. 12. 2020
Martin Kovář
Přečíst článek
Podobné otázky