Jak poznat, že už mám dostatek dat na přechod na pokročilé nástroje pro monitoring?
Přemýšlím nad tím, jak a kdy je ten správný okamžik přejít na pokročilé nástroje pro monitoring. Zatím používám jen základní metody sledování výkonu a dostupnosti svých serverů, ale mám pocit, že by už to chtělo posunout se dál. Jenže jak vlastně poznat, že už mám dostatek dat k tomu, abych investoval do něčeho složitějšího? Je třeba mít konkrétní objem dat, nebo je důležitější jejich kvalita? Co když mám už teď dost informací, ale nevím, jestli mi to užitečně poslouží? Všude čtu o různých analytických nástrojích, jako je ELK stack nebo Grafana, ale nerozumím úplně tomu, co přesně mi přinesou navíc. Musím mít například nějaké konkrétní metriky za poslední období, nebo stačí mít dobrý přehled o tom, co se děje? Jak si vlastně můžu zhodnotit potřebu pokročilých funkcí jako je automatizace alertů nebo prediktivní analýzy? A co komunitní názory na tohle téma? Uvažoval jsem i nad tím, zda bych měl začít s nějakými pilotními projekty předtím, než se rozhodnu pro větší změnu. Jak to vidíte vy ostatní? Kdy jste si uvědomili, že už nastal čas na upgrade monitoringových nástrojů a jaké kroky jste podnikli? Jaké signály vám napověděly, že je to ta pravá chvíle?