Serverovny.cz/Fórum/Co dělat, když mi selhala záloha databáze?

Co dělat, když mi selhala záloha databáze?

Nedávno jsem se dostal do pořádné šlamastyky. Měl jsem vše krásně zorganizované, pravidelně jsem zálohoval databázi, abych měl jistotu, že nic neztratím. Ale teď přišla pohroma, když jsem se pokusil obnovit zálohu, zjistil jsem, že je poškozená nebo úplně nefunkční. Co s tím? Jaké jsou možnosti, když má člověk pocit, že všechna ta práce šla úplně vniveč? Zkoušel jsem různé nástroje pro obnovu dat a nic nepomohlo. Je tu někdo, kdo by mi mohl poradit s tímhle problémem? Co doporučujete udělat jako první krok? Mám se snažit opravit poškozenou zálohu, nebo je lepší hledat alternativní metody obnovy? Jaké zkušenosti máte s podobnými situacemi? Je možné zachránit alespoň část dat, nebo už je vše ztraceno? Jak na to jít rozumně, abych se vyhnul dalším komplikacím? Prosím o radu, protože jsem fakt ve stresu a nevím co dál. Každý tip by byl super!

141 slov
1.4 minut čtení
10. 6. 2024
Kristýna Hamplová

Mám podobnou zkušenost, když mi jednou záloha taky selhala. První, co bych udělal, je zkontrolovat, jestli máš nějaké starší zálohy. Třeba se ti podaří najít něco, co je alespoň trochu čerstvé. Když nic, tak zkus použít nějaký software na obnovu dat, ale dávej pozor, aby to nebylo něco příliš komplikovanýho. Pokud jsi už zkoušel víc nástrojů a nic nefungovalo, možná by stálo za to oslovit profíka, co se na datový obnovy specializuje. Mám pocit, že i když záloha vypadá poškozená, tak někdy se dá zachránit aspoň část dat. Zkus se podívat na logy nebo výpisy databáze – občas tam najdeš stopy po tom, co se mohlo porouchat. A hlavně si udělej lepší plán zálohování do budoucna! Držím palce, ať to dopadne.

121 slov
1.2 minut čtení
4. 5. 2024
Jarmila Kolářová

To je blbá situace, co. První věc, co bych zkusil, je podívat se na soubory zálohy a zjistit, jestli nejsou aspoň nějaké nepoškozené části. Někdy se dá obnovit část dat i z toho poškozeného souboru. Pokud máš nějaké starší verze záloh, tak to je asi nejlepší cesta. Zkus taky najít jestli nemáš někde zálohu na cloudovým úložišti nebo na jiném disku.

Pokud jsi už zkoušel nástroje na obnovu a nic, pak bych možná zkusil kontaktovat někoho, kdo se specializuje na obnovu dat. Třeba ti dokážou pomoct lépe než ty nástroje.

Když se ti podaří něco zachránit, tak doporučuju víc rozdělovat zálohy, třeba udělat pár menších verzí místo jedné velké, abys měl víc šancí něco zachránit v budoucnu. A nezapomeň kontrolovat pravidelně funkčnost těch záloh. Tak snad se ti podaří něco zachránit!

131 slov
1.3 minut čtení
6. 4. 2024
Denisa Sládková
Serverovny.cz/Články/Bezpečnostní opatření
Záloha dat jako kritický prvek bezpečnosti serverůProzkoumejte důležitost zálohování serverových dat a jak správně nastavit zálohy pro ochranu před ztrátou dat.
1000 slov
10 minut čtení
26. 6. 2021
Adam Veselý
Přečíst článek
Podobné otázky