Jak nastavit dvoufaktorovou autentizaci na svém serveru?
Zdravím všechny, potřeboval bych poradit ohledně dvoufaktorové autentizace na mém serveru. Mám běžící server a chci zvýšit jeho bezpečnost, protože se mi zdá, že je to v dnešní době opravdu důležité. Vím, že dvoufaktorová autentizace přidává další vrstvu zabezpečení, ale nejsem si úplně jistý, jak ji správně nastavit. Zkoušel jsem různé návody, ale většina z nich byla buď příliš složitá, nebo se to netýkalo mé konkrétní situace. Mám server na Linuxu a chci použít něco jako Google Authenticator nebo nějakou jinou aplikaci pro generování kódů. Jaké jsou první kroky, které bych měl podniknout? Je potřeba instalovat nějaké speciální balíčky nebo moduly? A co nastavení samotného serveru? Je tam nějaké konfigurační soubor, který musím upravit? A co uživatelé? Jakým způsobem jim mohu umožnit používat tuto autentizaci? Bude to potřeba nastavit pro každého jednotlivého uživatele zvlášť? Jak taková autentizace vlastně funguje v praxi? Pokud máte nějaké tipy nebo zkušenosti z vlastního provozu serveru, budu moc vděčný za jakoukoli pomoc. Dík moc!