Jak zajistit, aby server byl stále dostupný i při výpadku?
Server je pro mě hodně důležitý, a proto se snažím najít způsob, jak ho udělat co nejvíc spolehlivý. Přemýšlím nad tím, co všechno bych měl udělat, aby byl server dostupný i v případě nějakého výpadku. Vím, že existuje vícero přístupů, ale nejsem si jistý, kde začít. Zajímalo by mě, jestli je nutné mít více serverů nebo stačí jeden, ale s nějakým zálohováním? Mám také obavy z toho, jak by to ovlivnilo moje náklady. Jaké řešení byste doporučili pro minimalizaci rizika výpadku? Mám slyšet o cloudových službách nebo raději investovat do vlastního hardwaru? A co když dojde k nějakým externím problémům jako je třeba výpadek proudu nebo přírodní katastrofa? Jaké jsou nejlepší praktiky pro zálohování a jak často bych měl provádět testy obnovy? Pokud má někdo osobní zkušenosti s tím, co funguje a co ne, velmi bych ocenil rady. Chci se ujistit, že uživatelé mého serveru neztratí přístup ani v případě nějakého problému. Jaké technologie byste doporučili k udržení serveru online? Děkuji za pomoc.