Jak sledujete výkonnost serveru a co s ní dělat?
Zajímalo by mě, jak vlastně sledujete výkonnost svých serverů? Myslím tím nejen to, že si čas od času prohlédnete nějaké grafy, ale co děláte konkrétně, abyste měli přehled o tom, jak server funguje v reálném čase? Používáte nějaké speciální nástroje nebo software pro monitorování výkonu? Jaké metriky považujete za nejdůležitější? Já osobně vím, že je důležité sledovat zatížení CPU, využití paměti a diskové operace, ale co dál? Jak řešíte případné problémy, na které narazíte při sledování výkonu? Dáváte přednost automatizovaným upozorněním na výpadky nebo zpoždění, nebo je lepší se spolehnout na manuální kontrolu? Jak často provádíte tyto kontroly a co všechno analyzujete? Například sledujete i síťové připojení a latenci? A co když zjistíte, že je výkon pod očekáváním, jaké kroky podnikáte? Zvyšujete kapacitu serveru, optimalizujete kód aplikací nebo přecházíte na jiný hardware? Dále by mě zajímalo, jestli máte nějaké tipy na efektivní nastavení monitorovacích systémů – co udělat hned na začátku, aby to pak fungovalo bez problémů? Díky za všechny rady a zkušenosti!