Proč mi aplikace běží tak pomalu na serveru?
Nedávno jsem si všiml, že moje aplikace, kterou provozuji na serveru, běží hrozně pomalu. Když to srovnám s tím, jak to fungovalo dřív, tak je to prostě noční a denní rozdíl. Zkoušel jsem restartovat server, ale ani to nepomohlo. Uvažoval jsem o tom, že možná mám špatně nastavené prostředí nebo co já vím. Možná je to tím, že je tam moc uživatelů a server to nezvládá? Ale zároveň si říkám, že bych měl mít dostatečný výkon na to, abych zvládl běžný provoz. Mám i nějaké analytické nástroje, ale i když ukazují určité metriky, nedokážu vyhodnotit, co přesně je špatně. Může být problém v databázi? Třeba má špatně nastavené indexy nebo je přetížená? A co další parametry jako paměť a CPU? Třeba nemám dost RAM nebo CPU prostě nestíhá? Zkoušel jsem i optimalizovat kód aplikace, ale stejně to nepomohlo. Takže teď nevím, jestli hledat problém u hostingu nebo jestli je chyba u mě. Kde vůbec začít hledat příčiny takového zpomalení? Vím, že jsou různé techniky na optimalizaci výkonu a ladění serverů a aplikací, ale jak se k tomu dostat? Měl by mi někdo poradit, jak na to?