Můžu na server použít Open Source OS i pro komerční projekty?
Zajímalo by mě, jestli je možné používat open source operační systémy na serverech pro komerční účely. Slyšel jsem o různých distribucích Linuxu, jako je Ubuntu, CentOS nebo třeba Debian, a vím, že jsou zdarma a s otevřeným zdrojovým kódem. Ale co když chci tyto systémy nasadit na server, který bude hostovat aplikace pro klienty a generovat zisk? Existují nějaké právní omezení nebo specifické licence, které bych měl mít na paměti? Mám obavy, že bych mohl narazit na nějaké problémy s licencováním nebo že bych mohl porušit nějaká pravidla. Je to vůbec běžná praxe používat open source software v komerční sféře? Jaké jsou výhody a nevýhody takového rozhodnutí? Měli byste mi doporučit nějaký konkrétní open source operační systém pro servery, pokud plánuju využívat serverové prostředí pro podnikání? Bude mi stačit nějaká základní dokumentace, nebo bych měl hledat i další zdroje informací a podpory? Rád bych se dozvěděl názory ostatních a zkušenosti těch, kteří už mají něco podobného vyzkoušeného.