Tipy na optimalizaci správy DNS serverů
Zdravím všechny, zajímalo by mě, jestli máte nějaké osvědčené tipy na optimalizaci správy DNS serverů. V poslední době se mi zdá, že moje DNS servery nejsou tak rychlé a efektivní, jak by mohly být. Zkoušel jsem různé techniky, ale pořád mám pocit, že bych mohl udělat víc. Myslím, že je důležité mít správně nastavené záznamy a optimalizovat jejich propagaci, ale nevím přesně, jak na to. Hlavně mě zajímají způsoby, jak zrychlit odezvu a zvýšit spolehlivost. Slyšel jsem o některých nástrojích na monitorování a analýzu DNS provozu, ale nejsem si jistý, které jsou nejlepší. Měl by někdo sdílet zkušenosti s těmito nástroji nebo doporučit konkrétní postupy pro správu a optimalizaci? Dále by mě zajímalo, jak zvládnout bezpečnostní aspekty DNS správy. Existují nějaké tipy pro ochranu před útoky typu DDoS nebo jiné hrozby? Jakou roli hraje cachování v této problematice? Bylo by skvělé slyšet, co funguje ostatním a jaké praktiky používáte ve svých serverovnách. Každý tip nebo rada by byla vítaná!