Jaké nástroje na monitoring serveru doporučujete?
Přemýšlím o tom, jaké nástroje používat pro monitoring serveru, protože mám pocit, že je to něco, co bych měl mít pod kontrolou, zvlášť když se mi občas stává, že se servery chovají dost chaoticky. Mám několik serverů a samozřejmě bych chtěl mít přehled o jejich výkonu a zdraví, aby mi něco neuteklo. Zkoumal jsem různé možnosti a narazil jsem na spoustu různých programů a aplikací, ale nevím si s tím rady. Jaké jsou nejlepší nástroje na monitoring serverů, které byste doporučili? Myslím tím něco, co by bylo schopné sledovat nejen základní metriky jako zatížení CPU nebo využití paměti, ale i další důležité věci jako je dostupnost služeb nebo třeba logování. Zajímá mě také, zda existují nějaké open-source možnosti, protože bych rád ušetřil nějaké peníze, ale zároveň chci mít kvalitní nástroj. A co třeba notifikace? Je dobré mít něco, co vás upozorní v případě problémů? Jaké máte zkušenosti s různými nástroji jako Nagios nebo Zabbix? Je to opravdu tak užitečné, jak se říká? Budu vděčný za jakékoli tipy nebo doporučení, protože si nejsem jistý, kde začít a co všechno bych měl sledovat. Děkuju moc!