Serverovny.cz/Fórum/Jak přenést virtuální stroj z hyper-v na vmware?

Jak přenést virtuální stroj z hyper-v na vmware?

Zdravím všechny, potřeboval bych poradit ohledně migrace virtuálního stroje. Mám na Hyper-V pár VM, které bych rád přesunul do prostředí VMware. Nikdy jsem to nedělal a tak se obávám, že bych mohl něco pokazit. Mohli byste mi prosím podrobně popsat, jaký je nejlepší postup? Slyšel jsem, že je potřeba udělat nějakou konverzi, ale nejsem si jistý, jaké nástroje na to použít a co všechno bude potřeba udělat, aby to fungovalo bez problémů. Taky by mě zajímalo, jestli jsou nějaké specifické nastavení v Hyper-V, které by měly být před přesunem upraveny. Mám strach, že by se mi mohly ztratit data nebo nastavení při přenosu. Je lepší použít nějakou konverzní utilitu nebo je možné to udělat ručně? A co třeba ovladače a kompatibilita? Bude třeba po migraci něco nakonfigurovat nebo aktualizovat? Od koho se dá získat více informací o tomhle tématu? Jaké zkušenosti máte s tímto procesem vy? Děkuji předem za každou radu!

151 slov
1.5 minut čtení
3. 9. 2024
Alena Hrušková

Přenášení VM z Hyper-V na VMware není zas tak složitý proces, ale chce to pár kroků. První věc, co udělej, je vypnout VM, kterou chceš migrovat. Pak si stáhni nástroj jako je VMware vCenter Converter, ten ti umožní převést disky a konfiguraci přímo. Můžeš ho nainstalovat na stroj s Hyper-V a použít ho k migraci bez nutnosti ručního kopírování souborů.

Před začátkem konverze doporučuju zkontrolovat nastavení VM v Hyper-V, jako třeba síťový adaptér – ujisti se, že používáš generaci 1 nebo 2 podle toho, jaké máš možnosti. Taky se podívej na ovladače a případně je aktualizuj na poslední verzi.

Jakmile skončí konverze, otevři VMware a importuj nový VM. Budeš muset možná upravit některé nastavení, jako je připojení k síti nebo hardware. Ovladače se po přesunu musí taky zkontrolovat, protože VMware může vyžadovat jiné ovladače než Hyper-V.

Pokud chceš víc informací, koukni na oficiální dokumentaci VMware nebo různý fóra, kde lidi sdílejí zkušenosti s migrací. Není to nic neřešitelného, jen to chce trochu trpělivosti. Hodně štěstí!

162 slov
1.6 minut čtení
19. 1. 2025
Petr Konečný

Přenášení virtuálních strojů z Hyper-V na VMware může být trochu oříšek, ale není to nemožné. Nejčastěji se používá nástroj VMware vCenter Converter, což je zdarma a celkem snadno ovladatelný. Měl bys stáhnout a nainstalovat tenhle konvertor na stroj, kde máš VM na Hyper-V.

Nejprve si udělej zálohu všech VM, kdyby něco zaskřípalo. Pak je dobré vyhnout se snapshotům a zastavit všechny VM před konverzí. V konvertoru si vybereš zdroj (Hyper-V) a cíl (VMware). Následně se provede konverze disků a nastaví se potřebné parametry.

Co se týká nastavení v Hyper-V, není moc co upravovat, ale doporučil bych zkontrolovat síťová nastavení a případně upravit ovladače před migrací, aby pak v VMware všechno fungovalo jak má. Po přenosu budeš možná muset doinstalovat ovladače pro VMware Tools, což většinou pomůže s výkonem a kompatibilitou.

Po migraci doporučuji prověřit nastavení VM a zkontrolovat, jestli vše běží jak má. Můžeš narazit na drobnosti jako různé konfigurace hardwaru nebo síťových adaptérů. Takže si dej pozor na tyhle detaily.

Jestli potřebuješ víc informací, Mrkni na oficiální dokumentaci od VMware nebo jejich fóra, kde najdeš spoustu lidí s podobným problémem.

177 slov
1.8 minut čtení
19. 1. 2025
Renata Adámková
Serverovny.cz/Články/Přenos virtuálních strojů
Nejlepší nástroje pro migraci virtuálních strojů mezi různými platformamiV tomto článku se podíváme na efektivní nástroje pro migraci virtuálních strojů mezi různými hypervizory a platformami. Získejte přehled o tom, jak us...
1000 slov
10 minut čtení
25. 7. 2020
Tomáš Březina
Přečíst článek
Podobné otázky