Co všechno musím zkontrolovat, abych neztratil data při migraci Virtuálního stroje?
Když plánujete migraci virtuálního stroje, je tu spousta věcí, které je potřeba mít na paměti, aby nedošlo k ztrátě dat. Jaké konkrétní kroky bych měl udělat před tím, než vůbec začnu s migrací? Mám se zaměřit na zálohování dat? Jak moc je důležité udělat si snapshot virtuálního stroje před migrací? Co vše bych měl zkontrolovat ohledně konfigurace nového serveru, abych zajistil, že všechno půjde hladce? Je dobré ověřit kompatibilitu mezi starým a novým serverem? A co bezpečnostní nastavení a firewall? Mám se obávat o případné ztráty připojení nebo změny IP adresy během procesu? Jaký vliv může mít migrace na výkon aplikací běžících na virtuálním stroji? A co když se něco pokazí – jakou mám strategii na obnovení dat? Zajímalo by mě také, zda existují nějaké konkrétní nástroje nebo skripty, které by mi mohly pomoci s touto migrací. Měli byste nějaké rady nebo best practices, které byste doporučili pro minimalizaci rizika ztráty dat při takovéto operaci? Děkuji za všechny tipy!