Serverovny.cz/Fórum/Proč mi po přesunu VM nefunguje síť, co s tím?

Proč mi po přesunu VM nefunguje síť, co s tím?

Nedávno jsem se rozhodl přesunout svou virtuální mašinu na jiný server a teď se potýkám s problémem, že mi nefunguje síť. Zkoušel jsem restartovat jak hostitelský server, tak i virtuální stroj, ale nic se nezměnilo. Vím, že jsem při migraci musel zkontrolovat i nastavení sítě, ale teď mám pocit, že něco může být špatně s konfigurací. Vypadá to, že VM se nedokáže připojit k síti a nemohu se dostat ani na internet. Ujistil jsem se, že IP adresy jsou správně nastavené, a také jsem zkontroloval firewall, ale nic z toho mi nepomohlo. Měl jsem nastavený NAT a nevím, jestli to nějak ovlivnilo ten přesun. Je možné, že musím provést nějaké další úpravy v nastavení sítě po migraci? A co třeba ověření virtuálních switchů nebo jiných síťových komponent? Opravdu bych ocenil, kdyby mi někdo mohl říct, co všechno bych měl zkontrolovat nebo zda existují nějaké běžné problémy s migrací VM a jejich sítí. Děkuji moc za jakoukoliv radu!

157 slov
1.6 minut čtení
13. 12. 2023
Matěj Tichý

Sítě po migraci VM můžou být tricky. Zkontroluj, jestli máš správně nastavený virtuální switch na novém hostiteli. Když jsi to přesunul, může být problém s tím, že nový server nemá ten samý virtuální switch jako ten původní. Pak taky ověř IP adresu, jestli dostává správný adresy z DHCP, nebo jestli je statická. Pokud používáš NAT, tak se ujisti, že je správně nakonfigurovaný a není blokovaná komunikace mezi VM a hostitelem. A nezapomeň zkontrolovat firewall na obou stranách – může to taky dělat potíže. Taky zkus odpojit a připojit síťový adaptér ve VM, někdy to pomůže. Možná se podívej na logy pro nějaké chybové hlášky, co by ti mohli napovědět. Držím palce!

111 slov
1.1 minut čtení
10. 7. 2024
Helena Doleželová

Když ti po přesunu VM nefunguje síť, zkontroluj pár věcí. První věc je, jaký typ sítě máš nastavený – NAT, bridged nebo něco jiného? Zkus se ujistit, že máš správně nakonfigurované virtuální switche, protože to může být problém. Pokud jsi to přesouval na jiný server, tak se ujisti, že ten server má podporu pro virtuální sítě a že jsi nezapomněl na připojení k síti. Taky se podívej na IP adresu VM, jestli není v konfliktu s něčím jiným v síti. Možná budeš muset znovu nastavit síťové adaptéry ve VM. A pokud používáš NAT, ověř si, že router je správně nastavený a neblokuje tu komunikaci. Někdy pomůže i restartovat službu síťových adaptérů na hostitelském serveru. Zkus taky vypnout firewall dočasně, abys viděl, jestli to nějak nepomůže. Když tohle všechno zkontroluješ a pořád nic, tak bych doporučil kouknout do logů - tam by mohly být nějaké stopy po problémech. Držím palce!

149 slov
1.5 minut čtení
3. 5. 2024
Luboš Slavík
Serverovny.cz/Články/Přenos virtuálních strojů
Přenos virtuálních strojů: Jaké problémy mohou nastat a jak je vyřešitV článku se podíváme na časté problémy, které mohou nastat během migrace virtuálních strojů, a nabídneme praktická řešení, jak zajistit hladký proces ...
1000 slov
10 minut čtení
25. 1. 2022
David Horák
Přečíst článek
Podobné otázky