Jaký je nejlepší způsob přenosu virtuálních strojů?
Přemýšlím o přenosu virtuálních strojů a rád bych věděl, jaký je vlastně ten nejlepší způsob, jak to udělat. Mám několik VM na svém serveru, které bych chtěl přesunout na jiný server, a není mi úplně jasné, jak na to. Zvažoval jsem různé možnosti, jako je klonování, export a import, ale nevím, co z toho by bylo nejefektivnější a nejbezpečnější. Zajímalo by mě, jestli máte nějaké zkušenosti s přenosem VM mezi servery. Jaké nástroje používáte? Je lepší použít nějaký specifický software pro migraci virtuálních strojů, nebo stačí standardní funkce hypervisoru? A co zálohování - mám si před přenosem udělat zálohu, nebo to není potřeba? A co výkon během přenosu? Může se stát, že se VM zpomalí nebo dokonce přestanou fungovat? Jak dlouho obvykle trvá takový proces? Určitě bych ocenil i nějaké tipy na to, co pohlídat při přípravě na přenos. Je něco, na co bych měl dávat pozor nebo co bych mohl udělat špatně? Jaké jsou vaše doporučení pro minimalizaci rizik při migraci virtuálních strojů? Děkuji za všechny rady a informace!