Serverovny.cz/Fórum/Co dělat, když se po aktualizaci serveru objeví chyby?

Co dělat, když se po aktualizaci serveru objeví chyby?

Nedávno jsem provedl aktualizaci svého serveru a teď se mi objevily nějaké zvláštní chyby. Nejdřív vše vypadalo v pořádku, ale pak začaly vyskakovat hlášení o selhání některých služeb a dokonce i webovky, které na serveru mám, se nechtějí načíst. Je to normální, že po aktualizaci se objeví problémy? Co vlastně mohu udělat, abych tyhle chyby opravil? Mám zkusit restartovat server nebo se podívat do logů, abych zjistil, co se tam děje? Zkoušel jsem už i vrátit některé změny zpět, ale to nepomohlo. Měl bych hledat pomoc v komunitních fórech nebo přímo kontaktovat podporu poskytovatele? Jaké máte zkušenosti s podobnými situacemi? Zajímalo by mě, jestli jsou nějaké běžné chyby, které se po aktualizacích objevují a jak je zvládnout. Omlouvám se za zmatení, ale docela mě to stresuje. Jaké tipy byste doporučili pro řešení těchto chyb? Děkuji předem za jakoukoli radu!

139 slov
1.4 minut čtení
15. 4. 2023
Ludmila Jirková

Tak to znám. Po aktualizacích se to stává dost často, bohužel. Nejdřív zkus prozkoumat logy – ty ti většinou řeknou, co přesně nefunguje. Pak můžeš zkusit restart serveru, někdy to pomůže. Když jsi zkoušel vrátit změny a nepomohlo to, tak bys mohl zkusit odinstalovat a pak znovu nainstalovat problémové služby. Někdy se objeví i konflikty s verzemi, takže se podívej, jestli nemáš nějaký plugin nebo modul, co je nekompatibilní s novou verzí. Pokud si s tím nevíš rady, tak určitě mrkni na fóra nebo kontaktuj podporu – tam ti většinou poradí rychleji než v dokumentaci. A neboj, nejsi sám, tohle se stává spoustě lidem.

104 slov
1 minut čtení
19. 1. 2025
Nikola Vaníčková

Něco podobného se mi stalo, když jsem aktualizoval server. Může to být normální, aktualizace často mění konfiguraci nebo závislosti. Začněte tím, že se podíváte do logů, tam většinou najdete, co přesně selhalo. Restartovat server může pomoct, ale pokud to nepomůže, zkuste najít konkrétní chyby podle logů a Googlit je. Někdy je problém s kompatibilitou mezi verzemi softwaru. Pokud máte nějaké aplikace, zkontrolujte, jestli nejsou potřeba další aktualizace nebo jestli nejsou známé problémy s novou verzí. Komunitní fóra jsou skvělé pro hledání podobných problémů a řešení, ale kontaktovat podporu může být také dobrý nápad, zvlášť pokud máte placený servis. Hlavně se nestresujte, to se stává hodně lidem.

106 slov
1.1 minut čtení
19. 1. 2025
Viktor Jedlička
Serverovny.cz/Články/Údržba server výbavy
Zajištění bezpečné aktualizace serverového softwaruJak správně provádět aktualizace serverového softwaru, aby se předešlo problémům s kompatibilitou a bezpečností.
1000 slov
10 minut čtení
10. 9. 2021
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky