Potřebuji virtualizaci, co mám dělat?
Když se dívám na to, jak se svět IT a serverové infrastruktury neustále vyvíjí, cítím, že virtualizace je něco, co se prostě nedá ignorovat. V poslední době jsem si uvědomil, že moje současná nastavení a způsob správy serverů už nefungují tak efektivně, jak bych potřeboval. Mám pocit, že mi chybí právě ta virtualizace, která by mohla vyřešit spoustu mých problémů. Ale teď se dostávám k jádru věci: co mám vlastně dělat? Jak začít s virtualizací, když o tom zatím moc nevím? Je vůbec možné udělat první kroky bez nějakého technického zázemí? Slyšel jsem o různých technologiích jako VMware, Hyper-V nebo dokonce o open-source možnostech, ale kde začít? Potřebuji poradit, co všechno je třeba zvážit předtím, než se do toho pustím. Jaké hardware požadavky jsou pro virtualizaci nezbytné? Musím mít nějaký speciální server nebo stačí i obyčejný počítač s dobrým výkonem? Jaké licence a náklady bych měl mít na paměti? A co bezpečnost? Jak zajistit, aby moje virtuální stroje byly chráněny před hrozbami? Není mi úplně jasné ani to, jak správně nastavit virtuální síť a zda je potřeba mít nějaké speciální znalosti v oblasti síťování. Také by mě zajímalo, jaké praktické aplikace virtualizace bych mohl využít pro své projekty. Mohli byste mi prosím poradit, jak začít a na co všechno si dát pozor? Každý tip by pro mě byl velmi cenný. Děkuji!