Co dělat, když se mi virtuální server často seká?
Mám takový problém, že můj virtuální server se neustále seká a já už nevím, co s tím. Před nějakým časem jsem si pořídil VPS, protože jsem chtěl mít větší kontrolu nad svými webovými aplikacemi a také lepší výkon. Jenže teď mám dojem, že to byla špatná volba. Když se pokusím spustit nějakou aplikaci nebo například aktualizovat databázi, tak se server prostě zasekne a trvá to dlouho, než se zase rozběhne. Občas se to stane i při běžném surfování po administraci. Zkoušel jsem restartovat server, ale to pomůže jen na chvíli. Včera jsem dokonce měl situaci, kdy mi server spadl během důležitého úkolu a musel jsem vše začít od znova. To bylo opravdu frustrující! Zajímalo by mě, co by mohlo způsobovat tohle zasekávání? Je možné, že mám málo RAM nebo procesor je slabý? Nejde o žádné velké projekty, jen pár webů a jednoduché aplikace. Také jsem slyšel něco o optimalizaci serveru nebo nastavení výkonu, ale nejsem si jistý, kde začít. Mohly by tu být nějaké tipy nebo rady ohledně nastavení virtuálního serveru? Třeba něco ohledně monitorování zdrojů nebo jak zjistit, co přesně způsobuje ty výpadky? Jsem dost nový v oblasti správy serverů a potřebuji pomoc. Děkuji za jakoukoli radu!