Zlepšení výkonu sítě pomocí SDN
Když se podívám na svoji síť, mám pocit, že by mohla fungovat mnohem lépe. Občas se stává, že rychlost připojení pokulhává, a to i v momentech, kdy je zatížení relativně nízké. Nedávno jsem slyšel o tom, jak Software-Defined Networking, zkráceně SDN, může být takovým kouzelným řešením pro optimalizaci výkonnosti sítí. Ale jak vlastně funguje? Mělo by to smysl i pro moji situaci? Mám doma malou serverovnu a občas i nějaké další zařízení, co se k tomu připojují. Jaké konkrétní kroky bych měl podniknout, abych využil tyto možnosti? Je to něco, co bych zvládl sám jako nadšenec do IT, nebo je lepší obrátit se na odborníka? Zajímá mě také, jaké jsou možné náklady a zda se vyplatí investovat do této technologie. Rád bych věděl, jestli existují nějaké konkrétní nástroje nebo software, které bych mohl použít k implementaci SDN ve své síti. A co třeba integrace s existující infrastrukturou? Bude to komplikované? Nebo mi to spíš usnadní správu celé sítě? Takže jak přesně můžu zlepšit výkon své sítě pomocí SDN? Jaké jsou klíčové věci, na které bych měl myslet?