Jak zabezpečit Linux server před hackery?
Zdravím všechny, mám otázku ohledně zabezpečení Linux serveru. Slyšel jsem spoustu příběhů o tom, jak snadné je, aby se hackeři dostali k serverům, pokud nejsou dobře zabezpečené. Takže přemýšlím, co všechno bych měl udělat, abych ochránil svůj server před útoky a nechtěnými návštěvníky. Vím, že existují různé nástroje nebo metody jako firewall, ale jak to všechno správně nastavit? Je dobré používat SSH klíče místo hesel? A co aktualizace systému a softwaru? Jak často je potřebuji dělat, aby byl server v bezpečí? Jsem si vědom toho, že existují i další faktory jako ochrana proti DDoS útokům nebo pravidelné zálohování dat. Jak obvykle řešíte tyto problémy vy? Měl by se člověk také zamyslet nad monitorováním přístupu na server? Jaké jsou nejlepší postupy pro auditování bezpečnosti serveru? Když se podívám na různé nástroje na zajištění bezpečnosti, cítím se trochu zahlcený. Mohli byste mi prosím poskytnout nějaké tipy nebo doporučení, co by měl každý majitel Linux serveru mít na paměti? Rád bych slyšel zkušenosti ostatních a jaké konkrétní kroky jste učinili vy, abyste zabezpečili své servery.