Co všechno potřebuju na přesun na nový serverový systém?
Přemýšlím o tom, že bych se měl připravit na přesun na nový serverový systém a vůbec netuším, co všechno k tomu potřebuju. Chci se ujistit, že to zvládnu hladce, ale zdá se mi, že je toho docela dost. Jaké konkrétní kroky bych měl podniknout před vlastním přenosem? Mám se zaměřit hlavně na zálohování dat? Jaké nástroje nebo software by mi mohly pomoci během migrace? A co bezpečnostní opatření? Mám také obavy o to, jestli si nakoupit nějaké nové hardware nebo jestli stačí ten stávající. Jak zjistím, jestli můj stávající server zvládne nový systém? Přemýšlím i o otázkách jako je kompatibilita aplikací a databází. Jak se mám postarat o to, aby vše běželo bez problémů po přesunu? Co třeba licence a aktualizace softwaru? Je něco, co bych měl mít na paměti ohledně testování po migraci? Je lepší provést migraci v jednom kroku nebo rozložit proces do více fází? Taky mě zajímá, jak dlouho může takový přesun trvat a jak minimalizovat prostoje. Budu rád za jakékoliv rady a tipy od těch, kteří už podobnou situaci zažili.