Jaké jsou hlavní rozdíly v výkonu mezi sdíleným a dedikovaným serverem?
Zajímalo by mě, co všechno obnáší výběr mezi sdíleným a dedikovaným serverem z hlediska výkonu. Vím, že sdílené servery jsou často levnější variantou, ale slyšel jsem, že dedikované servery nabízejí mnohem lepší možnosti přizpůsobení a vyšší výkon. Jak to ale vlastně funguje? Jestliže mám webové stránky, které začínají růst a dostávají více návštěvníků, má smysl přejít na dedikovaný server? Jak moc se zlepší rychlost načítání stránek a celkový výkon při přechodu na dedikovaný server? A co dostupnost zdrojů? U sdíleného serveru se musím dělit s dalšími uživateli, což znamená, že pokud někdo jiný využívá hodně zdrojů, já na tom mohu být hůř. Je to opravdu tak dramatické? Jak velký vliv to má na uživatelský zážitek? A co bezpečnost? Je dedikovaný server bezpečnější než sdílený? Protože když mám citlivější data, chtěl bych mít jistotu, že jsou chráněna. Také by mě zajímalo, jaké další faktory bych měl brát v úvahu při rozhodování mezi těmito dvěma možnostmi. Může mi někdo říct víc o tom, jaký vliv má každá z těchto možností na celkovou správu serveru? Děkuji za jakékoliv názory a zkušenosti.