Jak zrychlit přenos dat mezi servery?
Chtěl bych se zeptat, jakým způsobem můžu zvýšit rychlost přenosu dat mezi servery, protože se mi zdá, že to trvá až příliš dlouho. Mám dva servery, které jsou propojené přes VPN, a když posílám velké objemy dat, jako jsou zálohy nebo databázové soubory, tak se to táhne jako hlemýžď. Zkoušel jsem různé transferové protokoly, ale nemám pocit, že by to nějak výrazně pomohlo. Mám také obavu, že by mohl být problém v samotné síti nebo v routeru. Myslíte, že by pomohlo optimalizovat některá nastavení na serverech? Jaké konkrétní parametry bych měl sledovat? Slyšel jsem o kompresi dat a cachování, ale nejsem si úplně jistý, jak to správně nastavit. Mohou také ovlivnit rychlost přenosu firewall nebo nastavení zabezpečení na serverech? Jaký vliv má latence a šířka pásma na celkovou rychlost? A co bandwidth throttling – může to mít nějaký dopad na výkon přenosu? Pokud máte nějaké tipy nebo osvědčené postupy, jak zefektivnit přenos dat mezi dvěma servery, byl bych vám velmi vděčný. Díky moc za jakékoliv rady a zkušenosti!