Jak mohu zrychlit přenos dat mezi servery?
Přemýšlím o tom, jak zvýšit rychlost přenosu dat mezi servery. Mám několik serverů, které potřebují pravidelně synchronizovat velké objemy dat, a zdá se mi, že to trvá nekonečně dlouho. Zkoušel jsem už různé metody, ale stále to není tak rychlé, jak bych si představoval. Přemýšlel jsem nad tím, jestli by pomohlo vylepšit síťovou infrastrukturu nebo jestli bych měl přejít na jiný protokol pro přenos. Možná je také problém v nastavení firewallu nebo routeru? Vím, že existují různé kompresní techniky, které by mohly urychlit proces, ale nevím, jak je správně implementovat. Rozhodně bych se chtěl vyhnout příliš složitým řešením nebo investicím do nové hardwarové infrastruktury, pokud to není nezbytné. Také mě zajímá, jaké jsou nejlepší praktiky pro optimalizaci přenosu dat mezi servery – například jestli má smysl používat CDN nebo nějaké cachingové mechanismy. Jaké máte zkušenosti s tímto tématem? Co byste doporučili, abych mohl zrychlit přenos dat mezi svými servery? Děkuji všem za tipy a rady!