Jak přenést server na IPv6, když IPv4 už není dostupné?
V poslední době se čím dál tím více mluví o tom, jak je důležité přejít na IPv6, protože adresy IPv4 jsou už skoro vyčerpané a mnozí poskytovatelé internetu nám je už nemohou poskytnout. Mám server, který běží na starší verzi IPv4 a teď jsem se dozvěděl, že můj ISP mi už adresy v této verzi nenabídne. Mám obavy, jak to teď udělat, abych svůj server mohl nadále používat a aby byl pořád dostupný. Znamená to, že musím kompletně přestavět celou infrastrukturu? Jaké kroky bych měl podniknout k migraci na IPv6? Nestačí jenom přepnout adresu, nebo musím udělat něco víc? Mohli byste mi prosím poradit, jaké změny v konfiguraci mě čekají? A co třeba firewall? Budu muset aktualizovat i ten? Nebo je možné mít server nastavený tak, aby fungoval zároveň na IPv4 i IPv6? Chtěl bych se ujistit, že nedojde k výpadku a že všechno poběží hladce. Jak dlouho může taková migrace trvat? A co zabezpečení? Jak se liší zabezpečení serveru na IPv6 oproti IPv4? Kde vůbec začít, když nemám moc zkušeností s IPv6? Rád bych slyšel rady od těch, kteří už mají s touto migrací zkušenosti. Děkuji za každou pomoc.