Jaké bezpečnostní protokoly bych měl používat pro ochranu své serverové sítě?
Přemýšlím, jak co nejlépe zabezpečit svou serverovou síť, protože v dnešní době je bezpečnost opravdu na prvním místě. Mám několik serverů, které hostují různé aplikace a databáze, a bojím se o jejich ochranu před kybernetickými útoky. Vím, že existuje spousta různých bezpečnostních protokolů a praktik, ale jsem trochu zmatený, co všechno bych měl implementovat. Zajímalo by mě, jaké konkrétní bezpečnostní protokoly jsou považovány za nezbytné pro ochranu serverové sítě? Měl bych se zaměřit na firewall, VPN, nebo třeba šifrování dat? Co doporučujete ohledně autentikace uživatelů - je lepší dvoufaktorová autentizace nebo něco jiného? A co pravidelné aktualizace a záplaty systému? Jak často bych je měl provádět, abych minimalizoval riziko? Jak si udržet přehled o potenciálních hrozbách a jak reagovat na incidenty, když k nim dojde? Zkrátka, jsem tu s otázkami ohledně toho, jak vybudovat solidní bezpečnostní architekturu pro moji síť. Jaké máte zkušenosti a tipy? Budu vděčný za jakékoli rady či osvědčené postupy!