Jak zjistit, která cloudová služba je pro mě nejlepší?
Nedávno jsem začal přemýšlet o tom, jaké cloudové služby vlastně existují a která by mohla být pro mě ta pravá. Je jich tolik, že se v tom začínám ztrácet. Mám obavy, že si vyberu něco, co nakonec nevyužiju naplno nebo co nebude splňovat moje potřeby. Zajímalo by mě, jakým způsobem se dá zjistit, která cloudová služba je pro mě ta nejlepší. Opravdu mám porovnávat ceny a funkce? Nebo se podívat na recenze uživatelů? Přemýšlím také o tom, co všechno vlastně od cloudové služby očekávám. Je pro mě důležitá bezpečnost dat, snadnost použití, nebo třeba dostupnost zákaznické podpory? A co takové věci jako škálovatelnost a integrace s dalšími nástroji? Jak bych měl přistupovat k těmto různým aspektům, abych se správně rozhodl? Mám nějaké konkrétní projekty nebo úkoly, které bych chtěl do cloudu přesunout, ale nevím, jestli je lepší jít do veřejného cloudu, soukromého cloudu nebo třeba používat hybridní řešení. Jaké máte zkušenosti s cloudovými službami a co byste mi doporučili zohlednit při výběru? Děkuji za každou radu!