Jak začít s kontejnerizací serveru?
Kontejnerizace se v poslední době stává velmi populární metodou, jak spravovat aplikace a servery, ale pro mě je to zatím stále tak trochu španělská vesnice. Chtěl bych se proto zeptat, jak vlastně začít s tímto procesem. Co všechno si musím nastudovat, abych mohl efektivně využívat kontejnery? Mám na mysli zejména Docker, protože o něm jsem slyšel spoustu pozitivních věcí. Jaké jsou prvotní kroky, které bych měl podniknout, než se pustím do vlastního testování? Je potřeba mít nějaké předchozí zkušenosti s virtualizací nebo něco podobného? Jaký je nejlepší způsob, jak se seznámit s tímto nástrojem? Existují nějaké užitečné zdroje nebo tutoriály, které byste doporučili pro úplné začátečníky? A co třeba nejlepší praktiky při práci s kontejnery a serverovým prostředím? Jaké jsou nejčastější chyby, kterých bych se měl vyvarovat? Zajímalo by mě také, zda je možné kontejnerizaci implementovat i na starší servery, nebo jestli to vyžaduje modernější hardware. Budu vděčný za jakékoli tipy a rady, protože bych rád začal s kontejnerizací a nechtěl bych hned na začátku udělat nějakou zásadní chybu. Díky moc za vaši pomoc!