Serverovny.cz/Fórum/Co je nejlepší software na ochranu před viry pro servery?

Co je nejlepší software na ochranu před viry pro servery?

Už nějakou dobu se zabývám správou serverů a chtěl bych se zeptat na něco, co mě trápí. Vím, že zabezpečení serverů je naprosto klíčové, zvlášť když mám na starosti citlivé údaje a provozování různých aplikací. Chtěl bych zjistit, jaký software na ochranu před viry je považován za nejlepší pro servery. Slyšel jsem o několika řešeních, ale nevím, co si vybrat. Zajímají mě jak komerční verze, tak i nějaké open-source alternativy. Jaké máte zkušenosti s antimalware programy, které by byly efektivní v boji proti virům, trojským koním a dalším hrozbám? Zvlášť se mi zdá důležité, aby to bylo něco, co se dá snadno integrovat do existující infrastruktury. Můžete doporučit konkrétní produkty, které jsou spolehlivé a které byste osobně vyzkoušili? A jaké funkce by měl takový software mít? Mám na mysli nejen základní ochranu, ale i pokročilé funkce jako detekci hrozeb v reálném čase nebo plánované skenování. Děkuji za vaše tipy a rady!

151 slov
1.5 minut čtení
9. 7. 2024
Irena Kolmanová

Na servery je fakt důležitý mít pořádnou antivirovou ochranu. Osobně jsem slyšel hodně dobrého o ESET Server Security a Sophos, obě mají solidní funkce jako detekci hrozeb v reálném čase, plánované skenování a celkově se dobře integrují do různých systémů. Další možností jsou open-source řešení jako ClamAV, který je sice zdarma, ale může vyžadovat víc nastavení a údržby. Nezapomeň na pravidelnou aktualizaci signatur a provádění skenování. Dávám přednost komerčním řešením pro jejich podporu a snadnost použití. Ať už si vybereš cokoliv, ujisti se, že to umí monitorovat i webový traffic a e-maily, to je dneska fakt klíčový.

97 slov
1 minut čtení
19. 1. 2025
Vladimír Tesař

Pokud hledáš software na ochranu serverů, tak doporučuji zkusit některé z těchto řešení. Na komerční straně je McAfee Total Protection pro servery dost populární, má dobré hodnocení a nabízí i pokročilé funkce jako detekci hrozeb v reálném čase. Další možností je Symantec Endpoint Protection, který má silnou ochranu a skenování. Co se open-source týče, ClamAV je celkem známý a zdarma, ale musíš si ho trochu nastavit. Je dobrý pro antivirovou ochranu, i když nemusí mít všechny ty moderní funkce. Zároveň bych doporučil se podívat na ESET NOD32 pro servery - to je solidní volba s dobrou detekcí. Důležité je, aby ten software uměl plánované skenování a měl pravidelné aktualizace, to ti pomůže udržet server v bezpečí. Hlavně se ujisti, že to dobře zapadne do tvé stávající infrastruktury.

127 slov
1.3 minut čtení
19. 1. 2025
Markéta Pavlíková
Serverovny.cz/Články/Správa sítí
Jak zabezpečit vaši síť před kybernetickými hrozbami?Objevte efektivní strategie a osvědčené postupy pro ochranu vaší IT infrastruktury před kybernetickými útoky a hrozbami.
1000 slov
10 minut čtení
22. 5. 2024
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky