Co všechno by měl obsahovat Dockerfile pro produkční aplikaci?
Zajímalo by mě, jaké jsou klíčové prvky, které by měly být zahrnuty v Dockerfile pro produkční aplikaci. Mám nějaké povrchní znalosti o Dockerech a vím, že je to důležité pro správu kontejnerů, ale když přijde na přípravu produkčního prostředí, cítím se ztracený. Jaké základní příkazy bych měl použít? Mám se zaměřit na optimalizaci velikosti obrazu, nebo jsou důležitější aspekty jako bezpečnost a efektivní správa závislostí? Co říkáte na multi-stage build? Je to vždy dobrý nápad nebo se to vyplatí jen za určitých okolností? A co třeba nastavení environmentálních proměnných nebo portů – jak na to správně? Potřebujete nějakou konkrétní strukturu, nebo je to spíš o osobním stylu a preferencích? Jaké best practices byste doporučili, abych se vyhnul běžným chybám? Taky by mě zajímalo, jestli je dobré do Dockerfile zahrnout přímo i skripty na migraci databáze nebo něco podobného, nebo je lepší to držet odděleně. Jak tedy správně poskládat Dockerfile, aby vše běželo hladce v produkčním prostředí? Díky za každou radu!