Jak zabezpečit Docker kontejnery proti útokům?
Zajímalo by mě, jak vlastně zabezpečit Docker kontejnery, abych měl jistotu, že budou v bezpečí před různými útoky. Slyšel jsem o několika technikách, jako je používání firewallu nebo pravidelných aktualizací obrazů, ale nevím, co všechno bych měl dělat. Jak je to se správou uživatelských oprávnění? Měl bych omezit uživatelské účty, které mohou spouštět kontejnery? A co další opatření? Jak třeba nastavit síťovou izolaci mezi kontejnery? Četl jsem také něco o tom, že je dobré mít oddělené prostředí pro vývoj a produkci. Jaké nástroje na to použít a jak efektivně spravovat bezpečnostní politiky? A co s citlivými daty? Jak je uchovávat v bezpečí, když používám kontejnery? Je nějaký doporučený postup pro uchovávání tajných klíčů nebo přihlašovacích údajů? Taktéž mě zajímá, zda existují nějaké specifické služby nebo nástroje, které mi pomohou monitorovat mé kontejnery a detekovat potenciální hrozby. Existují například nějaké pluginy nebo rozšíření pro Docker, které by mi to mohly usnadnit? Rád bych se dozvěděl, co na to říkají zkušení administrátoři, kteří mají s Dockerem víc zkušeností. Jaké jsou vaše doporučení a osvědčené postupy v této oblasti?