Jak nainstalovat Apache na Ubuntu server?
Mám takový dotaz ohledně instalace Apache na Ubuntu server. Zrovna jsem si pořídil VPS a rozhodl jsem se, že bych chtěl spustit vlastní webovou stránku. Četl jsem, že Apache je jedním z nejoblíbenějších webových serverů a měl by být relativně jednoduchý na nastavení. Jenže teď nevím, jak vlastně začít. Jaké příkazy bych měl použít pro instalaci Apache? A co je potřeba udělat po instalaci, abych si mohl ověřit, že to funguje? Slyšel jsem něco o konfiguraci a že bych mohl potřebovat nějaké související balíčky nebo závislosti. Co všechno musím mít na paměti, když se s tímto serverem pouštím? Třeba jestli jsou nějaké specifické verze Ubuntu, které jsou lepší než jiné pro tuto instalaci? A co bezpečnostní nastavení? Je dobré hned po instalaci udělat nějaké úpravy v nastavení, nebo to nechat tak, jak to je? Děkuju za jakékoli tipy nebo rady, budu moc vděčný za pomoc! Někdo mi říkal, že je dobré si přečíst i dokumentaci k Apache, ale nevím, jestli to zvládnu s angličtinou. Takže pokud máte nějaký jednoduchý návod nebo postup v češtině, budu za něj vděčný. Díky moc!