Jak začít s Infrastructure as Code pro moje servery?
Zdravím všechny, potřeboval bych poradit, jak se dostat k tomu, co je to vlastně Infrastructure as Code a jak to aplikovat na mé servery. Poslední dobou jsem hodně slyšel o tom, jak to zjednodušuje správu serverů a celkově proces nasazení aplikací. Ale nevím, kde začít. Mám nějaké zkušenosti se správou serverů, ale nikdy jsem se konkrétně nezabýval tímto přístupem. Jaké nástroje bych měl používat? Je lepší začít s něčím jako Terraform nebo Ansible? Obě možnosti mi připadají zajímavé, ale nevím, co by pro mě bylo praktičtější. Jaké jsou klíčové výhody používání Infrastructure as Code? Měl bych se učit nějaký specifický jazyk nebo framework? Také jsem slyšel, že je důležité mít dobré znalosti o cloudových službách, jako je AWS nebo Azure, ale bojím se, že to bude moc komplikované. Jak tedy efektivně spojit Infrastructure as Code a práci s cloudem? A co dokumentace – kde najdu ty nejlepší zdroje na učení? Jak dlouho trvá, než si člověk zvykne na tento způsob správy infrastruktury? Doufám, že někdo z vás má podobné zkušenosti a mohl by mi poradit, co by pro mě mohlo být nejlepší cestou vpřed.