Jaký je nejlepší nástroj pro automatizaci záloh pomocí skriptů?
Když se člověk zamýšlí nad tím, jak efektivně a jednoduše spravovat zálohy dat, vždycky narazí na otázku, jaké nástroje vlastně existují. Je to čím dál důležitější téma, protože ztráta dat může mít katastrofální následky. Proto mě zajímá, jestli někdo z vás zná nějaký jednoduchý nástroj pro plánování záloh, který by šel ovládat skripty. Ideálně něco, co by bylo přímo uživatelsky přívětivé a nevyžadovalo by příliš složité nastavení. Hledám něco, s čím bych si poradil i jako začátečník. Už jsem slyšel o několika možnostech, ale pořád nevím, co by mohlo být to pravé pro moje potřeby. Vím, že jsou dostupné různé programy a služby, ale chtěl bych mít možnost napsat si skript a mít tak naplánované zálohy podle svého uvážení. Zajímalo by mě, jestli se dá najít něco open-source nebo dokonce zdarma? A co třeba integrace s cloudovými službami? Víte o něčem takovém? Jaké máte zkušenosti s různými skripty pro automatizaci záloh? Existuje něco, co byste doporučili pro Windows nebo Linux? Děkuju za každou radu!