Jaký monitorovací nástroj je nejlepší pro sledování výkonu serverů?
Když se bavíme o správě serverů, důležitou součástí jsou nástroje, které nám pomáhají sledovat výkon a zdraví našich serverů. Vím, že existuje spousta různých aplikací a nástrojů na trhu, ale co je vlastně ten nejlepší pro sledování výkonu serverů? Mám na mysli něco, co by nám dalo jasný přehled o využití CPU, RAM, disku a síťového provozu. Uvažoval jsem o několika možnostech jako je třeba Zabbix nebo Nagios, ale nevím, jestli je to to pravé ořechové. Jaké zkušenosti máte s těmito nástroji? Někdo mi říkal, že Grafana je super na vizualizaci dat, ale jak je to s integrací s jinými systémy? Co třeba open-source nástroje vs. placené verze? Je lepší mít něco zdarma nebo investovat do profesionálního řešení? A co uživatelská přívětivost těchto nástrojů? Je jednoduché nastavit monitorování pro více serverů najednou nebo to zabere hodně času? Abych nezapomněl, zajímalo by mě také, jaké funkce byste považovali za zásadní při výběru monitorovacího nástroje? Určitě bych chtěl mít možnost dostávat upozornění na problémy v reálném čase, ale co dalšího byste doporučili? Děkuju za vaše názory a tipy!